Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 21 augustus 2014 om 10:58
Hellen de Vries is rond de Berkumloop bezig aan een heuse hegemonie. Op de vijf kilometer was er de voorgaande zes jaar niemand sterker dan de Zwolse en ook dit jaar hoopt de atlete op de zege. Belangrijker is echter haar eindtijd, want De Vries wil sneller dan vorig jaar. “Toen liep ik 19:05. Het is dinsdag mijn doel om een minuut sneller te lopen. Zo rond de 18:05”, stelt De Vries.
Gepubliceerd op dinsdag 19 augustus 2014 om 18:07
De 24ste editie van de Salverda Berkumloop kent dinsdag 26 augustus een sterk deelnemersveld. Bij de mannen gaan op de 10 kilometer de Keniaanse atleten Nicholas Togom en Emmanuel Oliaulo van start als de grote favorieten. Bij de dames zijn Alicent Rutto en Rose Kosgei de grootste kanshebster voor de zege. Naast deze vier Kenianen verschijnen er ook weer de nodige regionale topatleten aan de start.
Gepubliceerd op dinsdag 22 juli 2014 om 09:36
Niet alleen de winnaar van de Salverda Berkumloop valt in de prijzen tijdens de komende editie van deze hardloopwedstrijd, want alle deelnemers kunnen winnaar zijn! Om de introductie van de nieuwe Citroën C1 en C4 Cactus te vieren worden er door EmerparkAuto flesjes water uitgedeeld aan de deelnemers.
Gepubliceerd op zondag 15 juni 2014 om 13:24
De 24ste editie van de Salverda Berkumloop, dinsdag 26 augustus, is zondag in een kleine anderhalf uur volgeboekt. De inschrijving ging zondagmiddag om 12.00 uur van start en ruim een uur later kon deze alweer worden gesloten. Om 13.18 uur werd de limiet van 1.500 deelnemers bereikt. Vorig jaar was het loopevenement binnen anderhalf uur volgeboekt. Er wordt dit jaar opnieuw geen reservelijst aangemaakt voor het geval mensen zich toch nog afmelden.
Gepubliceerd op donderdag 15 mei 2014 om 16:58
De 24ste editie van de Salverda Berkumloop wordt op dinsdagavond 26 augustus 2014 gelopen. Op deze avond klinkt om 19.00 uur voor 1.500 lopers het startschot. De inschrijving opent zondag 15 juni om 12.00 uur op www.salverdaberkumloop.nl en sluit bij het bereiken van het maximum aantal deelnemers van 1.500. Vorig jaar was het loopevenement in slechts anderhalf uur volgeboekt.
Gepubliceerd op zondag 1 september 2013 om 12:58
“De 23ste editie van de Salverda Berkumloop was meer dan een hardloopwedstrijd. Het heeft er voor gezorgd dat mensen weer een doel in hun leven hadden of hebben gekregen.” Dat zegt Wilco Voulon van Autisme Sportief, die afgelopen dinsdag volop genoot van de Berkumloop en in het bijzonder van de deelnemers Hans Lindeboom en Serdar van Erp. “Winnen is… weer een doel hebben in je leven!”
Gepubliceerd op dinsdag 27 augustus 2013 om 22:00

Erik Slomp reageerde na afloop van zijn 10 kilometer tevreden. “Ik wist dat ik niet helemaal fit was, het doel was vooral om hier de beste Nederlander te worden. Ik begon rustig aan de race en kon in de tweede ronde goed doortrekken. En dan word ik uiteindelijk ook nog de beste Nederlander”, zegt de BB-loper, die genoot van de Zwolse aandacht. “Ik ben geboren in Berkum en heb hier vroeger op school gezeten. Het was heel leuk onderweg al die bekende gezichten te zien”, aldus Slomp, die zijn persoonlijke succes ook deelt met zijn clubgenoten. “We lopen op een hoog niveau, vormen een sterke groep. Uiteindelijk motiveren we elkaar ook om onze persoonlijke tijden te verbeteren. Met als gevolg de goede prestaties.”

Gepubliceerd op dinsdag 27 augustus 2013 om 21:39

Zwollenaar Arne Mulder was na afloop uiteraard dik tevreden. “Ik wist dat het mogelijk was om opnieuw een parcoursrecord te lopen en dat bleek ook. We zijn een jaartje verder, de trainingen zijn gewoon doorgegaan. In april liep ik al sneller dan dat ik hier vorig jaar deed”, licht Mulder zijn ontwikkeling toe. De Zwollenaar liep een record, maar gemakkelijk ging het niet. “Vorig jaar kon ik lang meelopen met een Afrikaan, maar nu startten zij heel langzaam. Hierdoor liep ik de hele tijd alleen, waardoor ik ook geen richtpunt had en dat is toch fijner. Nee, makkelijk was het zeker niet”, aldus Mulder.

Gepubliceerd op dinsdag 27 augustus 2013 om 20:03

De deelnemers mochten zelf aangeven welk doel ze wilden steunen. Het resultaat is dat 7.500 euro naar het Ronald McDonald Huis Zwolle gaat, 4.500 euro naar Stichting Autisme Sportief en 3.000 euro naar Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Zwolle. Vertegenwoordigers van de goede doelen kregen vlak voor de start van de Berkumloop uit handen van Teun Bouwhuis het geldbedrag in de vorm van een cheque. Op de cheque voor het Ronald McDonald Huis Zwolle stond 7.000 euro, maar Bouwhuis gaf aan dat daar op het laatste moment nog eens 500 euro bij was gekomen.