Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 27 augustus 2013 om 11:13 1 reactie
“Het is een héél bijzonder team waarmee wij dinsdagavond aan de start staan van de Salverda Berkumloop”, zegt Lianne Booijink, huismanager van het Ronald McDonald Huis in Zwolle. “Het team bestaat namelijk uit bouwvakkers van Salverda, vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis en nog enkele vrienden van het huis. Gezamenlijk hebben wij besloten om de onlangs afgeronde verbouwing in het huis op deze wijze sportief af te sluiten.”
Gepubliceerd op zaterdag 24 augustus 2013 om 16:39
De 23ste editie van de Salverda Berkumloop kent dinsdag 27 augustus een sterk deelnemersveld. Bij de mannen gaan op de 10 kilometer de Keniaanse atleten Stephen Kiplagat en Andrew Kipruto van start als de grote favorieten. Bij de dames was - op basis van de deelnemerslijst - Jacqueline Rustidge de grootste kanshebster voor de zege, maar zij heeft zich vanwege een hamstringblessure afgemeld.
Gepubliceerd op vrijdag 23 augustus 2013 om 15:51
De Salverda Berkumloop vindt dinsdag alweer voor de 23ste keer plaats. Op het Halve Marathon Festival na, misschien wel het mooiste loopfestijn in Zwolle. Sorry Stadshagen en Zwolle-Zuid. Als Berkumer ben ik natuurlijk wel bevooroordeeld, ik geef het toe. Een pietsje chauvinisme is ook mij niet vreemd.
Gepubliceerd op donderdag 22 augustus 2013 om 16:31
Jacqueline Rustidge heeft zich afgemeld voor de 23ste editie van de Salverda Berkumloop, die dinsdag 27 augustus op het programma staat. De 45-jarige politie-atlete kampt al sinds eind juni met een hamstringblessure. “Ik had verwacht dat ik na twee weken wel weer klaar zou zijn, maar het is acht weken geworden”, vertelt een teleurgestelde Rustidge. “Het is helaas een hardnekkige blessure.”
Gepubliceerd op woensdag 21 augustus 2013 om 12:11
“De sfeer bij de Berkumloop is altijd goed. Het parcours is mooi. En het is een loop in mijn eigen woonplaats, dat maakt het extra gezellig.” BB-loper Arne Mulder kijkt met smart uit naar de 23ste editie van de Salverda Berkumloop, die dinsdag 27 augustus op het programma staat. De 23-jarige Zwollenaar zette vorig jaar op de 5 kilometer met een tijd van 16 minuten en 6 seconden een nieuw parcoursrecord op de klokken en hoopt dit jaar die tijd iets aan te scherpen.
Gepubliceerd op zondag 9 juni 2013 om 13:40
De 23ste editie van de Salverda Berkumloop, dinsdag 27 augustus, is in slechts anderhalf uur volgeboekt. De inschrijving ging zondagmiddag om 12.00 uur van start en 1 uur en 20 minuten later kon deze alweer worden gesloten. Om 13.20 uur werd de limiet van 1.500 deelnemers al bereikt. Vorig jaar was het loopevenement binnen zes uurtjes volgeboekt. Er wordt dit jaar opnieuw geen reservelijst aangemaakt voor het geval mensen zich toch nog afmelden.
Gepubliceerd op donderdag 30 mei 2013 om 22:13
De 23ste editie van de Salverda Berkumloop wordt op dinsdag 27 augustus 2013 gelopen. Deze avond klinkt klokslag 19.00 uur voor 1.500 deelnemers het startschot. De inschrijving opent zondag 9 juni om 12.00 uur op www.salverdaberkumloop.nl en sluit bij het bereiken van het maximum aantal deelnemers van 1.500. Vorig jaar was het loopevenement zelfs binnen zes uurtjes volgeboekt.
Gepubliceerd op dinsdag 11 september 2012 om 22:28

Achter Charles Kimeli werd Henk Smalbrugge ‘the best of the rest’. De BB-loper liep een prima wedstrijd en een goede tijd: 33:36. “Het ging lekker. Het eerste deel kon ik mij mooi optrekken aan mijn trainingsmaten die de 5 kilometer liepen en het tweede deel heb ik helemaal alleen gelopen”, vertelt Smalbrugge. “Met deze tijd ben ik zeker tevreden. Op het laatst had ik wel wat last van de achterblijvers, maar het blijft een mooi parcours en een super evenement.” Op exact een minuut van Henk Smalbrugge werd André Plette van Iasala ’96 derde. Bij de dames ging de overwinning naar de Keniaan Risper Chebet. Zij finishte na 35 minuten en 5 seconden. Slechts drie seconden na de winnares kwam nummer twee Lucy Liavoga (Kenia) over de streep. PEC-atlete Charlotte Montauban werd op gepaste afstand derde: 42:36.

Gepubliceerd op dinsdag 11 september 2012 om 21:24
Zwollenaar Arne Mulder heeft dinsdagavond de 5 kilometer van de 22ste Salverda Berkumloop op zijn naam geschreven. De talentvolle BB-loper zette met een tijd van 16 minuten en 6 seconden ook nog eens een nieuw parcoursrecord op de klokken. “Stiekem had ik op een iets snellere tijd gehoopt, maar ik ben absoluut tevreden met deze tijd”, vertelt Mulder kort nadat hij over de streep is gekomen.