Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 6 september 2012 om 22:27
De 22ste editie van de Salverda Berkumloop kent dinsdag 11 september een ijzersterk deelnemersveld. Bij de mannen gaan op de 10 kilometer de Keniaanse atleten Abraham Rotich en Charles Kimeli van start als de grote favorieten. Bij de dames zijn Risper Chebet en Lucy Liavoga uit Kenia kanshebsters voor de zege.
Gepubliceerd op donderdag 6 september 2012 om 13:52
“De sfeer bij de Salverda Berkumloop is altijd perfect. Volgens mij is het ook altijd mooi weer. Er komt veel publiek op af. Er doen heel veel lopers mee. Iedereen is opgewekt. Meerdere Kenianen zorgen voor een geweldige loopshow. En er hangt een ontspannen sfeer.” Aan het woord is Henk Borgmeijer, die tijdens alle edities van de Berkumloop als speaker heeft gefungeerd. “En dinsdag 11 september ben ik voor de 22ste keer van de partij.”
Gepubliceerd op vrijdag 31 augustus 2012 om 19:07
“Het is even de vraag hoe het dit jaar precies allemaal gaat, maar een startschot geven moet zeker lukken”, stelt Dick Heidenrijk, die dinsdag 11 september de deelnemers van de 22ste Salverda Berkumloop wegschiet. De inmiddels 79-jarige Heidenrijk, één van de oprichters van de loop door Berkum, zorgde altijd voor het uitzetten van het parcours en de start- en finishstreep. Door gezondheidsredenen wordt dat wat lastig, al heeft hij het nog niet uit zijn hoofd gezet.
Gepubliceerd op zondag 10 juni 2012 om 18:51 1 reactie
De Salverda Berkumloop kan nog altijd op groeiende belangstelling rekenen. De inschrijving voor dinsdag 11 september 2012 ging zondagmiddag om 12.00 uur van start en amper zes uur later kon deze alweer gesloten worden. Tegen de klok van zes uur werd de limiet van 1.500 deelnemers bereikt. Twee jaar geleden sloot de inschrijving op dinsdag, vorig jaar op maandag. Er wordt dit jaar opnieuw geen reservelijst aangemaakt voor het geval mensen zich toch nog afmelden.
Gepubliceerd op zondag 3 juni 2012 om 19:19
De inschrijving voor de 22ste editie van de Salverda Berkumloop, die dinsdag 11 september op het programma staat, start zondag 10 juni om 12.00 uur en sluit bij het bereiken van het maximum aantal deelnemers van 1.500. Voorgaande jaren ging het hard en was het loopevenement zelfs binnen een dag volgeboekt, dus wees er snel bij.
Gepubliceerd op vrijdag 24 februari 2012 om 10:48
Hardlopen in Zwolle is hot en wint aan populariteit. Het aantal loopwedstrijden in Zwolle is de laatste jaren meegestegen met het groeiende aantal lopers. Zwolle had natuurlijk al jaren de Berkumloop en het Halve Marathon Festival, daar zijn ook de Marathon Zwolle, Stadshagen Run, 10 mijl van Zwolle-Zuid en een echte triatlon bijgekomen. Voor een wedstrijdje hoef je Zwolle niet meer uit. Is het vreemd dat hardlopen één van de grootste sportbezigheden is onder Zwollenaren?
Gepubliceerd op dinsdag 13 september 2011 om 20:29
Richard Sigei heeft dinsdagavond de 10 kilometer van de 21ste editie van de Salverda Berkumloop op zijn naam geschreven. De Keniaan finishte in een tijd van 29 minuten en 8 seconden en was daarmee bijna driekwart minuut sneller dan nummer twee Mekashaw Eshete uit Ethiopië. Het podium in Zwolle was sowieso Afrikaans gekleurd, want Jackson Kirwa (Kenia) eindige als derde op exact een minuut van winnaar Sigei. BB-loper Hans Lindeboom werd vierde (33.37), Henk Smalbrugge (34.18) van PEC 1910 eindigde als vijfde.
Gepubliceerd op vrijdag 9 september 2011 om 12:12
In plaats van een reguliere training wacht de eerste selectie van SVI dinsdag een duurloop. Spelers en staf van de Zwolse derdeklassers doen namelijk mee aan de 21ste editie van de Salverda Berkumloop. Het bouwbedrijf is breed verankerd in de Zwolse sportwereld en is niet geheel toevallig hoofdsponsor van zowel de Berkumloop als van SVI. Binnen de spelersgroep van de Zwolse voetbalvereniging is daarom spontaan het idee ontstaan om die relatie te koppelen.
Gepubliceerd op donderdag 23 juni 2011 om 14:14 3 reacties

Bij de Berkumloop kun je kiezen voor vijf of tien kilometer. Het startschot wordt om 19.00 uur gegeven aan de Erasmuslaan. Vervolgens loop je het rondje van vijf kilometer via de Reviuslaan, Grotiuslaan, Boerhaavelaan, Campherbeeklaan, Kuyerhuislaan, Herfterlaan, Helmhortsweg, Kuyerhuislaan, Campherbeeklaan en Lorentzlaan om tot slot weer terug komen op de Erasmuslaan. De prijsuitreiking is na afloop in wijkcentrum De Weijenbelt. Daar worden ook de lopers die het grootste sponsorbedrag bij elkaar hebben gelopen extra in het zonnetje gezet. Tevens wordt op deze avond het totaalbedrag aan de goede doelen overhandigd.

Gepubliceerd op dinsdag 14 september 2010 om 13:50
De meeste leden van Loopgroep Berkum hebben twee weken terug meegedaan aan de Salverda Berkumloop. Maar daarnaast stonden er ook heel veel nieuwe lopers aan de start. Ben jij één van die enthousiaste lopers of heb jij zin om in groepsverband te gaan hardlopen? Loop dan eens mee met Loopgroep Berkum! Iedere dinsdagavond van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur wordt er op diverse niveaus getraind, onder begeleiding van professionele trainers. Er wordt gestart bij wijkcentrum De Weijenbelt. Bel voor meer info 038-4543044 of mail naar loopgroepberkum@live.nl.