Nieuws

Gepubliceerd op woensdag 1 september 2010 om 10:49
Vier BB-lopers van PEC 1910 hebben dinsdagavond bij de twintigste editie van de Salverda Berkumloop het podium gehaald. Na de zomerstop was de Zwolse hardloopwedstrijd voor de meeste BB-lopers weer een eerste serieuze test. Dit resulteerde in vier podiumplaatsen en diverse persoonlijke records!
Gepubliceerd op woensdag 1 september 2010 om 09:31
De twintigste editie van de Zwolse Salverda Berkumloop heeft dinsdag 15.000 euro voor het goede doel opgeleverd. Het inschrijfgeld van de 1.500 deelnemers bracht 11.220 euro op en de donaties van de deelnemers bedroegen samen ruim 1.880 euro. Het totaalbedrag is door bouwbedrijf Salverda, initiatiefnemer van de loop, verhoogd naar 15.000 euro.
Gepubliceerd op woensdag 25 augustus 2010 om 12:18
Vier Kenianen nemen dinsdag 31 augustus deel aan de Salverda Berkumloop. Het gaat om Henry Kipkoskei, Philemon Kisang, Josephine Maina en Ednah Kwambai. Het viertal maakt deel uit van het recordaantal deelnemers dat de Salverda Berkumloop dit jaar kent. Maar liefst 2.000 lopers verschijnen aan de start. De opbrengst van deze twintigste editie van de hardloopwedstrijd gaat volledig naar drie goede doelen.
Gepubliceerd op dinsdag 15 juni 2010 om 14:03
Hardlopen is ‘hot’. Dat werd afgelopen weekend maar weer eens duidelijk tijdens de tiende editie van het Zwolse Halve Marathon Festival. En dat blijkt ook uit de groeiende belangstelling voor de Salverda Berkumloop. De Berkumloop van dinsdag 31 augustus 2010 zit namelijk nu al bomvol. In de nacht van maandag op dinsdag is de limiet van 1.500 deelnemers bereikt. Er wordt geen reservelijst aangemaakt voor het geval mensen zich toch nog afmelden.
Gepubliceerd op maandag 10 mei 2010 om 11:05
De Salverda Berkumloop wordt, in navolging van succesvolle vorige edities, ook dit jaar voor een aantal goede doelen gelopen. Deze doelen zijn: Woonwagenzending Nederland (project Roemenië), Onderhoudsfonds bus gehandicaptenkapel De Tower Snorren en Vakantie in Nederland (onder andere in Berkum) voor kinderen uit Tsjernobyl. De deelnemers mogen zelf beslissen naar welk goed doel hun inschrijfgeld moet gaan. Daarnaast kunnen lopers zich, ook ten behoeve van het goede doel, laten sponsoren door familie, vrienden en/of bedrijven.