Arne Mulder extra gretig voor Berkumloop

| 21-08-2013

“De sfeer bij de Berkumloop is altijd goed. Het parcours is mooi. En het is een loop in mijn eigen woonplaats, dat maakt het extra gezellig.” BB-loper Arne Mulder kijkt met smart uit naar de 23ste editie van de Salverda Berkumloop, die dinsdag 27 augustus op het programma staat. De 23-jarige Zwollenaar zette vorig jaar op de 5 kilometer met een tijd van 16 minuten en 6 seconden een nieuw parcoursrecord op de klokken en hoopt dit jaar die tijd iets aan te scherpen.

“Ik kom weliswaar uit een rustperiode, maar ga er wel voor om de tijd van vorig jaar te verbeteren”, vertelt Mulder, die het liefst eigenlijk helemaal geen rust neemt. “Ik wil altijd door en zoveel mogelijk wedstrijden lopen. Alleen is dat niet verstandig, want je moet voorkomen dat je de grens over gaat. Tijdig bijtanken is belangrijk voor je lichaam.” Voor de talentvolle Mulder is 2013 tot dusver een succesvol jaar. De afgelopen jaren boekte hij al enorm veel progressie en ook dit jaar blijft hij persoonlijke records lopen. Begin juni liep hij nog een PR bij de Zwolse Halve Marathon (1:09:31) en een paar weken later scherpte hij in Appingedam zijn persoonlijk beste tijd op de 10 kilometer met 30 seconden aan tot 31:23.

“Tijdens mijn rustperiode heeft het nog wel een paar keer gekriebeld. Er waren meerdere wedstrijden waar ik graag aan mee had willen doen. Aan de andere kant ben ik nu wel extra gretig”, stelt Arne Mulder, die de afgelopen weken uiteraard wel heeft getraind, maar een stuk minder intensief dan normaal. “Het is nu een kwestie van opbouwen en het juiste ritme zoeken. Daarom loop ik in Berkum geen 10 kilometer. Deze 5 kilometer gebruik ik als een extra snelheidsprikkel. Ook met het oog op de Tilburg Ten Miles van zondag 1 september. Dat is een grote wedstrijd waar ik mij kan meten met de nationale toppers.”

Deel deze pagina: