‘Bijzonder team’ klaar voor Berkumlooop

| 27-08-2013

“Het is een héél bijzonder team waarmee wij dinsdagavond aan de start staan van de Salverda Berkumloop”, zegt Lianne Booijink, huismanager van het Ronald McDonald Huis in Zwolle. “Het team bestaat namelijk uit bouwvakkers van Salverda, vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis en nog enkele vrienden van het huis. Gezamenlijk hebben wij besloten om de onlangs afgeronde verbouwing in het huis op deze wijze sportief af te sluiten.”

Acht weken lang kwamen de bouwvakkers van Salverda (naamgever van de Berkumloop) over de vloer bij het Ronald McDonald Huis in Zwolle, waar zeven dagen per week ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis. “En ondanks het feit dat bouwvakkers natuurlijk heel anders werken dan wij doen, was het heel gezellig in het huis. Terwijl aan de ene kant een muur werd gesloopt, kwamen in een andere kamer gasten binnen. Maar het verliep allemaal heel gemoedelijk. En ook de samenwerking met onze vrijwilligers, die elkaar hier vaak aflossen, was heel leuk”, vertelt Lianne Booijink, die ook zeer blij is met het eindresultaat. “We hebben nu een prachtige wasserette en een grotere kamer waar een gezin zich terug kan trekken als daar behoefte aan is. Heel fijn.”

Op de laatste dag van de verbouwing werd het project afgesloten met een hapje en een drankje, maar nog niet helemaal. “Teun Bouwhuis kwam toen op het lumineuze idee om met een team deel te nemen aan de Berkumloop. En dat vonden we eigenlijk allemaal heel leuk. Wij lopen dus allemaal in hetzelfde shirt, dat ik overigens zelf nog niet heb gezien. Dat is dus nog een verassing”, aldus de huismanager, die ook nog niet weet wat de Berkumloop oplevert voor het Ronald McDonald Huis Zwolle, één van de drie goede doelen. “Heel spannend allemaal. Ik weet dat ik vlak voor de start een cheque in ontvangst mag nemen en daarna gaan we lopen.” In tegenstelling tot vorig jaar loopt Booijink dit jaar niet de 10, maar de 5 kilometer. “Ik ben niet topfit en eigenlijk geblesseerd, maar ik heb mij voorgenomen om de 5 kilometer te lopen. En aangezien de sfeer bij de Berkumloop altijd grandioos is, gaat dat zeker lukken.”

Tekst: Sportief Zwolle

Deel deze pagina: