Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Cheruiyot wint 25ste Salverda Berkumloop

| 25-08-2015

Charles Cheruiyot is dinsdagavond winnaar geworden van de 25ste editie van de Salverda Berkumloop. De Keniaanse atleet liep de 10 kilometer in een tijd van 31:08 en bleef daarmee landgenoot Hillary Langat nipt voor. Langat hoefde slechts een paar meter toe te geven op zijn concurrent en finishte in een nettotijd van 31:09. Zwollenaar Arne Mulder maakte het podium compleet. De BB-loper liep een tijd van 32 minuten en 19 seconden.

Bij de dames wist Winny Jepkorir als eerste over de meet te komen. De Keniaanse won in 33 minuten en 47 seconden en was daarmee 24 seconden sneller dan haar landgenote Susan Tanui (34:11). De Zwolse Tess Boekema kwam zo’n vijf minuten later dan de Kenianen over de streep. De BB-loopster werd derde en liep naar een tijd van 39:03, waar zij na afloop wel tevreden mee was. “Vorige week was de Wiezoloop in Wierden mijn eerste wedstrijd na de vakantie en daar liep ik de 10 kilometer in 39:40. En ik had vandaag voor de Berkumloop met mijn trainer Berthold Berger afgesproken dat ik een halve minuut sneller zou lopen, dus dat is gelukt. Dit is precies wat ik wilde”, vertelt Tess Boekema, die in het eerste van twee rondjes profiteerde van de snelle lopers op de 5 kilometer.

“Ik zat de eerste 5 kilometer in een mooi groepje, dat was wel lekker. In het tweede deel viel die groep uit elkaar en kwam ik vrij snel alleen te zitten. Toen kreeg ik het wel zwaar, maar mentaal gezien was dat wel goed voor mij. Zeker zo kort na de vakantie, want ik ben nu echt nog aan het opbouwen”, aldus Boekema, die half oktober hoopt te pieken. “Dan staat de Stadshagen Run op het programma. Daar wil ik op scherp staan, want bij die wedstrijd worden ook de clubtitels van de BB-lopers verdeeld.”

Deel deze pagina: