Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

De Vries en Olivier snelsten op 5 kilometer

| 12-09-2017

Hellen de Vries en Falco Olivier hebben dinsdagavond tijdens de 27ste Salverda Berkumloop de 5 kilometer op hun naam gezet. De twee BB-lopers waren vanaf het startschot de sterksten en kwamen na ruim een kwartier over de streep. Voor De Vries was het haar negende overwinning in Berkum, een duizelingwekkend aantal. “Het liep even niet, maar dat heeft een goede reden”, reageert De Vries na afloop.

De eindtijd van De Vries was 18 minuten en 36 seconden en dat kon na afloop niet op tevredenheid rekenen. Allesbehalve zelfs, want de meervoudig winnares van de wedstrijd kan veel en veel harder. Toch had de atlete een bijzonder goede reden voor haar tijd, want aankomende vrijdag stapt ze in het huwelijksbootje. “Dan ben je even met hele andere dingen bezig. De afgelopen dagen voelde ik me nog wel sterk, maar toch was het heel pittig. Maar goed, je kunt niet altijd pieken”, glimlacht De Vries, die zo niet heel erg kon genieten van haar negende zege. “Het is niet arrogant, maar een fanatieke loper let soms meer op tijden dan op podiumplaatsen. Natuurlijk is het leuk om te winnen, maar het is geen fantastische tijd.”

Bij de heren werd de strijd gewonnen door Falco Olivier, ook al van de BB-lopers. Hij nam een startnummer over en dat bleek een gouden greep. Olivier liep een tijd van 16:30 en bleef daarmee nummer twee Mark Hakbijl ruim twintig seconden (16:51) voor. Nummer drie Demba Marong kwam na 16 minuten en 53 seconden over de streep. “Voor nu ben ik tevreden”, zegt Olivier, terwijl hij de felicitaties in ontvangst neemt. “Ik had wat vermoeide benen, maar het ging beter dan verwacht. Ik heb jaren niet meegedaan, omdat de inschrijving altijd zo snel vol is. Dit jaar kon ik een startnummer overnemen. Dit is een hele leuke wedstrijd”, sluit de winnaar af.

Deel deze pagina: