Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Emmen en Tollet winnen op 5 kilometer

| 25-08-2015

De BB-lopers Joep Emmen en Lieve Tollet hebben dinsdagavond de 5 kilometer van de 25ste Salverda Berkumloop op hun naam gezet. Joep Emmen bleef met een tijd van 16 minuten en 19 seconden slechts een half minuutje verwijderd van het parcoursrecord van Arne Mulder (15:53), die dit keer in actie kwam op de 10 kilometer. Lieve Tollet zegevierde bij de dames en deed dat in een tijd van 19 minuten en 21 seconden.

Om de overwinning op de kortste afstand van de 25ste Salverda Berkumloop veilig te stellen moest Joep Emmen alles uit de kast halen. De BB-lopers Mark Hakbijl en Willard Bredewold bleven immers lange tijd in de buurt. Hakbijl finishte uiteindelijk in 16:41, terwijl Bredewold de klok stil liet staan op 17:02. “Het ging lekker”, reageert Willard Bredewold kort na het passeren van de finishlijn. De BB-loper stond ongeveer een jaar buitenspel vanwege irritatie aan zijn knie, maar is helemaal op de weg terug. “Dit is mijn derde wedstrijd nu weer. Ik had gehoopt op een tijd laag in de zeventien minuten en dat is gelukkig gelukt. Al baalde ik wel toen ik in het zicht van de haven de zestien op de klok zag veranderen in een zeventien”, lacht Bredewold, die nu eerst gaat genieten van een vakantie om vervolgens de draad op te pakken in Hattem. “En als die wedstrijd goed gaat, hoop ik snel weer een halve marathon te kunnen lopen.”

Bij de dames ging de overwinning op de 5 kilometer naar BB-loopster Lieve Tollet. Zij doorbrak daarmee de hegemonie van clubgenote Hellen de Vries, die de afgelopen zeven edities wist te winnen. Tollet, vorig jaar nog tweede, profiteerde dinsdag optimaal van de afwezigheid van De Vries en ging met de eerste prijs aan de haal. Tollet kwam na 19 minuten en 21 seconden over de streep en bleef daarmee de concurrentie ruim een halve minuut voor. Henrieke Aalberts uit Hardenberg werd tweede. En Kimberly Kok (BB-lopers) moest het doen met de derde plaats.

Deel deze pagina: