Favorieten Mulder en De Vries zegevieren

| 27-08-2013

BB-loper Arne Mulder en PEC-atlete Hellen de Vries hebben dinsdag de 5 kilometer van de 23ste Salverda Berkumloop op hun naam geschreven. De twee Zwollenaren maakten hun favorietenrol waar. Arne Mulder wist - net als vorig jaar - een nieuw parcoursrecord te lopen. Met een tijd van 15 minuten en 56 seconden hield hij clubgenoot Gerben van Vilsteren (17:06) en Bas Hollegien (17:13) uit Emmeloord ruim achter zich.

Zwollenaar Arne Mulder was na afloop uiteraard dik tevreden. “Ik wist dat het mogelijk was om opnieuw een parcoursrecord te lopen en dat bleek ook. We zijn een jaartje verder, de trainingen zijn gewoon doorgegaan. In april liep ik al sneller dan dat ik hier vorig jaar deed”, licht Mulder zijn ontwikkeling toe. De Zwollenaar liep een record, maar gemakkelijk ging het niet. “Vorig jaar kon ik lang meelopen met een Afrikaan, maar nu startten zij heel langzaam. Hierdoor liep ik de hele tijd alleen, waardoor ik ook geen richtpunt had en dat is toch fijner. Nee, makkelijk was het zeker niet”, aldus Mulder.

Bij de dames was de strijd om de overwinning een stuk spannender. Hellen de Vries (PEC 1910), de Zwolse Henrieke Aalberts en Karina Willems (BB-lopers) liepen bijna de gehele wedstrijd kort achter elkaar. Hellen de Vries bleek uiteindelijk de sterkste. Zij finishte na 19 minuten en 5 seconden als eerste van het drietal. Op slechts acht seconden werd Henrieke Aalberts tweede (19:13). Karina Willems maakte het podium compleet (19:17).

Deel deze pagina: