Hamstring zit Jacqueline Rustidge dwars

| 22-08-2013

Jacqueline Rustidge heeft zich afgemeld voor de 23ste editie van de Salverda Berkumloop, die dinsdag 27 augustus op het programma staat. De 45-jarige politie-atlete kampt al sinds eind juni met een hamstringblessure. “Ik had verwacht dat ik na twee weken wel weer klaar zou zijn, maar het is acht weken geworden”, vertelt een teleurgestelde Rustidge. “Het is helaas een hardnekkige blessure.”

De atlete uit Kampen keek er - na twee jaar afwezigheid - weer naar uit om in Berkum aan de start te staan. “Ik had heel graag mee willen doen en dat was ook de bedoeling. Maar als het lichaam ‘nee’ zegt, dan gaat het over.” Rustidge liep haar hamstringblessure eind juni op tijdens een recreatieve run-bike-run wedstrijd. “Heel onverwachts, plotseling schoot het erin. Ik kon toen niet eens meer fatsoenlijk lopen”, aldus Jacqueline Rustidge, die begin juni nog ijzersterk presteerde op de Zwolse Halve Marathon. Ze werd zielsgelukkig de beste Nederlandse atlete met een tijd van 1:23:41. “Daarna heb ik nog wel wat gedaan, maar al vrij snel protesteerde dus mijn hamstring.”

Voor Rustidge is de blessure extra vervelend, aangezien ze over het algemeen topfit is. “Ik ben volgens mij nog nooit zo lang uit de roulatie geweest vanwege een blessure. Dus dit is even flink slikken. Van mijn fysiotherapeut mag ik ook nog geen doelen stellen, dus ik heb mij voor de wedstrijden in september al afgemeld.” Al heeft ze de Dam tot Damloop (zondag 22 september) nog niet uit haar hoofd gezet. “Stiekem hoop ik die te halen, maar dat is dus nog even de vraag. En anders is de Bredase Singelloop op zondag 6 oktober mijn eerstvolgende doel.”

Deel deze pagina: