Informatie Berkumloop

De 29ste editie van de Salverda Berkumloop wordt op dinsdagavond 10 september 2019 gelopen. Op deze avond klinkt om klokslag 19.00 uur voor 1.750 deelnemers het startschot. De inschrijving ging zondag 16 juni om 12.00 uur van start en twee dagen later kon deze weer worden gesloten. Dinsdag 18 juni werd om 14.20 uur de limiet van 1.750 deelnemers bereikt.

De Berkumloop bestaat uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Op de langste afstand staat het parcoursrecord bij de mannen op 28 minuten en 17 seconden en werd in 2003 gelopen door Richard Yatich. Bij de vrouwen staat de snelste tijd (32.44) op naam van Tabita Gichia. De Keniaanse zegevierde in 2017 in een nieuw parcoursrecord. Voor de verbetering van het parcoursrecord (10 kilometer) ligt 150 euro klaar. Het parcours van de loop is gelegen in een fraai landelijk en idyllische omgeving, in en rondom tuindorp Berkum. Het startschot wordt om 19.00 uur gegeven aan de Erasmuslaan. De deelnemers lopen via de Reviuslaan, Grotiuslaan, Boerhaavelaan, Campherbeeklaan, Kuyerhuislaan, Herfterlaan, Helmhortsweg, opnieuw Kuyerhuislaan en Campherbeeklaan en tot slot de Lorentzlaan een ronde van 5 kilometer om terug te komen op de Erasmuslaan.

De prijsuitreiking is rond 20.30 uur in wijkcentrum De Weijenbelt. Op de 5 kilometer wint zowel de snelse man als de snelste vrouw 75 euro. De nummers twee tot en met vijf ontvangen respectievelijk 60, 45, 30 en 25 euro. Voor de winnaar van de 10 kilometer (man en vrouw) ligt 150 euro klaar. De nummers twee tot en met vijf winnen respectievelijk 100, 75, 50 en 40 euro. Vlak voor de start van de Berkumloop worden de cheques aan de goede doelen overhandigd. Van alle deelnemers wordt een gedeelte van het inschrijfgeld verdeeld over de drie goede doelen. Daarnaast kunnen de lopers zich laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven en dit in de vorm van een extra bijdrage kenbaar maken tijdens het inschrijven.

Verloting
Aansluitend aan de prijsuitreiking heeft in De Weijenbelt de verloting plaats van diverse aantrekkelijke prijzen, waaronder een fiets, een verblijf op Sardinië en verschillende tegoedbonnen met waardes van 25 tot en met 100 euro. Voor deelname aan de verloting dient het startnummer bij de finish te worden ingeleverd. Niet vergeten dus, want anders doet jouw startnummer niet mee! De prijzen van de Berkumloop en de verloting dienen persoonlijk in ontvangst te worden genomen.

Inschrijving voor de Salverda Berkumloop
- De minimumleeftijd voor de 5 kilometer is 10 jaar;
- De minimumleeftijd voor de 10 kilometer is 12 jaar; 
- Er wordt géén reservelijst aangelegd;
- Inschrijven op de wedstrijddag zelf is niet mogelijk;
- Iedereen loopt op eigen risico;
- Restitutie van het inschrijfgeld is niet mogelijk.

Mutaties en overschrijven
Mocht je nog willen wijzigen van afstand of een startbewijs overschrijven op een andere naam, dan kan dat tegen betaling van 2 euro en uitsluitend op de dag zelf tussen 15.30 en 18.00 uur bij het wedstrijdsecretariaat in De Weijenbelt. Mailen heeft dus geen zin! Na 18.00 uur worden er geen wijzigingen meer aangebracht in het systeem. Hierbij geldt wel: hoe eerder je komt, hoe groter de kans dat het ook daadwerkelijk kan worden verwerkt. Mocht het rond 18.00 uur namelijk erg druk zijn, dan gaan de mutaties aangaande chipcodes voor die van naamswijzigingen!

Informatie Groene ChampionChip
De deelnemers kunnen aangeven een eigen chip te hebben en daarmee te lopen, of een groene ChampionChip aan te schaffen via de organisatie. Deze chip is herbruikbaar en bruikbaar bij andere lopen. Het is dus géén wegwerpchip en de chip hoeft na afloop ook niet ingeleverd te worden bij de organisatie van de Salverda Berkumloop. De groene chip is geïntroduceerd in augustus 2010. Deze chip is, vergeleken met de gele ChampionChip, goedkoop in aanschaf, maar bij ieder volgend gebruik wordt een gebruikersfee gevraagd. Deze varieert meestal tussen de € 1,25 en € 2,50 per keer. De groene ChampionChip kan gebruikt worden bij evenementen die het groene chipconcept ondersteunen.

AVG/Privacyverklaring
De bij inschrijving van de Salverda Berkumloop ontvangen persoonlijke mail-adressen worden alleen gebruikt ter bevestiging van de inschrijving. Op geen enkele wijze zullen de mail-adressen voor andere (commerciële) doeleinden worden gebruikt of doorverkocht.

Secretariaat/Kleedruimte/Doucheruimte
Wijkcentrum De Weijenbelt, Campherbeeklaan 82, Zwolle-Berkum, tel: 038 - 4537409.

Met dank aan
Alle vrijwilligers, de gemeente Zwolle en Wijkvereniging Berkum.