‘Laurus-sportprijs’ voor Teun Bouwhuis

| 23-01-2016

Teun Bouwhuis heeft zaterdag tijdens het SportGala Zwolle uit handen van Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel, een Laurus-sportprijs in ontvangst mogen nemen. De Zwolse sportbestuurder kreeg de onderscheiding op voorspraak van SportGala-juryvoorzitter en wethouder René de Heer, jurysecretaris Nico Rienks en jurylid Mariska Pekkeriet (juridische expertise) als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere en langdurige verdiensten voor de Zwolse sport.

Bouwhuis zet zich als voorzitter van VG Sport Zwolle al vele jaren met grote betrokkenheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen in voor een volwaardige deelname van gehandicapten aan de samenleving. Ook heeft hij in de afgelopen jaren een belangrijke rol vervuld rond het zwembadenbeleid in Zwolle. Daarnaast is Bouwhuis de grondlegger en organisator van meerdere markante Zwolse sportevenementen, zoals de Salverda Berkumloop (25 jaar) en de Scania Zwolse Halve Marathon (15 jaar). Hij slaagt er letterlijk en figuurlijk in mensen in beweging te krijgen en Zwolle tot een leefbare en levendige stad te maken. Zo maakte hij bijvoorbeeld in 2015 van de opening van de Boxem Tunnel veel meer dan alleen een simpele opening. Als sportliefhebber haalde Bouwhuis topwielrenners als Tom Dumoulin, Niki Terpstra en Theo Bos naar Zwolle voor de Zwolse 1.000 meter Tijdrit en maakte van de opening een unieke en spectaculaire sporthappening.

In 2015 vierde Teun Bouwhuis ook zijn 65ste verjaardag en legde daarom zijn functie als directeur bij bouwbedrijf Salverda neer. Ruim 25 jaar stond de Zwollenaar aan het hoofd van het familiebedrijf en sponsorde in die periode een groot aantal Zwolse verenigingen en sportinitiatieven. Daarmee toonde hij zijn enorme maatschappelijke betrokkenheid. Op 23 april 2015 nam Bouwhuis bij Van der Valk in Zwolle tijdens een receptie afscheid van zijn relaties. Aangezien Bouwhuis de Zwolse gehandicaptensport een warm hart toedraagt werden de genodigden vriendelijk verzocht geen cadeaus mee te nemen. Een gestorte bijdrage aan VG Sport werd meer op prijs gesteld. En hier gaven de genodigden gretig gehoor aan. Tot groot enthousiasme van Bouwhuis, die zelf uiteindelijk een cheque ter waarde van maar liefst 14.000 euro overhandigde aan VG Sport. Het grootste gedeelte van het geweldige bedrag was bijeengebracht door genodigden van de afscheidsreceptie. Bouwbedrijf Salverda voegde daar nog eens ruim 2.500 euro aan toe.

Deel deze pagina: