Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Mulder en De Vries prolongeren titels

| 26-08-2014

De BB-lopers Arne Mulder en Hellen de Vries hebben dinsdagavond - net als vorig jaar - de 5 kilometer van de Salverda Berkumloop op hun naam gezet. Mulder liep in 15 minuten en 53 seconden naar een nieuw parcoursrecord, terwijl De Vries haar zevende overwinning op rij boekte. Zij liep de 5 kilometer in 18:05. “Ik ben dik tevreden. Vandaag liep ik sneller dan vorig jaar en daar had ik niet op gerekend”, zegt Arne Mulder na afloop.

Zelfs de speaker van dienst reageerde even verbaasd. Terwijl hij druk bezig was met het verslaan van de 10 kilometer, kwam Arne Mulder na een dik kwartier al richting de meet. Vorig jaar kwam de Zwolse atleet nog tot een tijd van 15:56 en de verwachting was dat hij ditmaal niet aan die tijd ging komen. Toch liep Mulder drie seconden sneller en daarmee zette hij een nieuw parcoursrecord neer. “Ik heb een kleine trainingsachterstand en dat is op dit moment moeilijk in te halen. Om een nieuw parcoursrecord neer te zetten, moest ik nog wel even sprinten. Maar het is mooi dat het me lukte”, stelt de Zwollenaar.

Clubgenoot Joep Emmen werd in het kielzog van Mulder de nummer twee. In 16:07 hield hij Joël Plantinga ruim achter zich. Plantinga eindigde na 17 minuten en 46 seconden als derde. PEC-atleet Simon Vos werd in dezelfde tijd vierde. Emmen hoopte te sprinten om de overwinning, maar moest al vroeg zijn meerdere erkennen in Mulder, zo zegt hij na afloop. “We gingen hard van start en konden lang mee met de Kenianen. Ik hoopte bij Arne te blijven, zodat we in de slotfase konden sprinten. Maar het verschil werd al veel eerder gemaakt”, lacht Emmen. Toch is de BB-loper blij met zijn tweede plaats. “Ik heb een goed tempo gelopen en ben tevreden met mijn tijd. Het trainen in de zomervakantie heeft geholpen.”

Bij de dames ging de overwinning opnieuw naar Hellen de Vries. Voorafgaand aan de 24ste Salverda Berkumloop liet de atlete al weten voor haar zoveelste zege op rij te gaan en zo geschiedde. De Vries kwam na 18 minuten en 5 seconden over de streep en bleef daarmee de concurrentie ruim een minuut voor. Lieve Tollet werd tweede, Henrieke Aalberts moest het doen met de derde plaats.

Deel deze pagina: