Parcoursrecord Arne Mulder op 5 kilometer

| 11-09-2012

Zwollenaar Arne Mulder heeft dinsdagavond de 5 kilometer van de 22ste Salverda Berkumloop op zijn naam geschreven. De talentvolle BB-loper zette met een tijd van 16 minuten en 6 seconden ook nog eens een nieuw parcoursrecord op de klokken. “Stiekem had ik op een iets snellere tijd gehoopt, maar ik ben absoluut tevreden met deze tijd”, vertelt Mulder kort nadat hij over de streep is gekomen.

“Mijn persoonlijk record op de 5 kilometer stond op 16:09 en aangezien dit parcours een lengte heeft van 5.100 meter, moet ik wel blij zijn met deze tijd”, stelt de BB-loper, die niet topfit aan de wedstrijd begon. “Ik had al een drukke dag gehad. Ik loop namelijk stage in het speciaal onderwijs en verzorg gymlessen. En nu had mijn stagebegeleider bedacht om vandaag te gaan judoën en hij gaf alle leerlingen de opdracht om mij van de mat af te gooien.” Ondanks die extra inspanningen liep Mulder dus toch een prachtige tijd. Achter hem werd zijn clubgenoot Falco Olivier tweede in 16:44. “Het was pittig vanavond. Het viel absoluut niet mee”, zegt Olivier in een eerste reactie. “Ik ben redelijk tevreden met mijn tijd. Uiteraard had ik iets harder willen lopen, maar na honderd meter wist ik al dat mijn benen niet top waren.”

Het podium op de 5 kilometer werd compleet gemaakt door Zwollenaar Joep Emmen. De PEC-atleet finishte na 17 minuten en 31 seconden. “Voor mij was het de eerste wedstrijd na de zomerstop en het was zwaarder dan ik had verwacht. In de beginfase van de wedstrijd probeerde ik nog wel aan te haken, maar die andere jongens waren gewoon veel sterker. Ik weet nu weer waar ik sta en moet de komende periode nog hard trainen”, aldus Joep Emmen, die clubgenote Hellen de Vries de 5 kilometer bij de dames zag winnen in 19:17. BB-loper Lieve Tollet werd op bijna anderhalve minuut tweede (20:38). En Martha Tiel Groenestege van PEC 1910 finishte als derde (22:05).

Deel deze pagina: