Salverda Berkumloop voor goede doelen

| 10-05-2010

De Salverda Berkumloop wordt, in navolging van succesvolle vorige edities, ook dit jaar voor een aantal goede doelen gelopen. Deze doelen zijn: Woonwagenzending Nederland (project Roemenië), Onderhoudsfonds bus gehandicaptenkapel De Tower Snorren en Vakantie in Nederland (onder andere in Berkum) voor kinderen uit Tsjernobyl. De deelnemers mogen zelf beslissen naar welk goed doel hun inschrijfgeld moet gaan. Daarnaast kunnen lopers zich, ook ten behoeve van het goede doel, laten sponsoren door familie, vrienden en/of bedrijven.

Salverda Berkumloop voor goede doelen

Er kan dinsdag 31 augustus worden gestart voor vijf of tien kilometer. Het startschot wordt om 19.00 uur gegeven aan de Erasmuslaan. Vervolgens loopt men het rondje van vijf kilometer via de Reviuslaan, Grotiuslaan, Boerhaavelaan, Campherbeeklaan, Kuyerhuislaan, Herfterlaan, Helmhortsweg, Kuyerhuislaan, Campherbeeklaan en Lorentzlaan om tot slot weer terug komen op de Erasmuslaan. De prijsuitreiking is na afloop in wijkcentrum De Weijenbelt. Daar worden ook de lopers die het grootste sponsorbedrag bij elkaar hebben gelopen extra in het zonnetje gezet. Tevens wordt op deze avond het totaalbedrag aan de ambassadeurs van de goede doelen overhandigd.

Vorig jaar namen ongeveer 1.250 lopers deel aan de loop. De organisatie heeft een limiet gesteld van 1.500 deelnemers, dus schrijf je op tijd in om zeker te zijn van een startnummer. Inschrijven kan tot 23 augustus, uitsluitend via www.salverda.nl.

Deel deze pagina: