Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Stephen Kiplagat wint Salverda Berkumloop

| 27-08-2013

Met een tijd van 30 minuten en 31 seconden heeft Stephen Kiplagat dinsdagavond de 23ste editie van de Salverda Berkumloop gewonnen. Kiplagat had in Berkum zijn handen vol aan Stephen Nkubitu, die op slechts twee seconden als tweede finishte. Andrew Kipruto maakte met zijn derde plaats het Keniaanse feestje compleet (32:41). BB-loper Erik Slomp werd de beste Nederlander (34:51).

Erik Slomp reageerde na afloop van zijn 10 kilometer tevreden. “Ik wist dat ik niet helemaal fit was, het doel was vooral om hier de beste Nederlander te worden. Ik begon rustig aan de race en kon in de tweede ronde goed doortrekken. En dan word ik uiteindelijk ook nog de beste Nederlander”, zegt de BB-loper, die genoot van de Zwolse aandacht. “Ik ben geboren in Berkum en heb hier vroeger op school gezeten. Het was heel leuk onderweg al die bekende gezichten te zien”, aldus Slomp, die zijn persoonlijke succes ook deelt met zijn clubgenoten. “We lopen op een hoog niveau, vormen een sterke groep. Uiteindelijk motiveren we elkaar ook om onze persoonlijke tijden te verbeteren. Met als gevolg de goede prestaties.”

De Keniaanse Tambitha Wambui zegevierde bij de dames met een tijd van 33 minuten en 8 seconden. De Zwolse Tess Boekema (BB-lopers) werd op gepaste afstand tweede (40:08). Marlies Groenewold van atletiekvereniging Startbaan uit Amstelveen finishte in Berkum als derde (41:30).

Deel deze pagina: