Tollet en Pullen winnen de vijf kilometer

| 11-09-2018

Lieve Tollet en Jan Pullen hebben dinsdag tijdens de 28ste Salverda Berkumloop de vijf kilometer op hun naam gezet. Pullen was in 16 minuten en 40 seconden de snelste bij de mannen, terwijl Tollet bij de dames oppermachtig bleek. Zij voldeed de vijf kilometer in 19:31 en was daarmee twee minuten sneller dan achtervolger Sela Bekker.

Bij de mannen was Pullen verreweg de rapste, maar daarachter was het een spannende strijd. Het zilver ging uiteindelijk naar Kibrom Hadgu, terwijl Kasper Bisschop uit Staphorst het brons greep. De jonge Luca Poppe, zoon van triatleet Rene Poppe, was met 17:46 goed voor een vijfde plaats. Daarmee voldeed hij aan zijn eigen doelstelling. “Ik wilde in de top vijf lopen en ik ben vijfde geworden. Met een goede tijd, dus prima”, zegt de in Wijthmen woonachtige Poppe, die het wel zwaar had. “Het weer maakte het zwaar, dus onderweg een paar keer water pakken en dan weer door. Toch was het mooi.”

De vrouwenwedstrijd was, voor wat betreft de overwinning, eigenlijk nooit spannend. BB-loopster Lieve Tollet kwam tot een eindtijd van 19 minuten en 31 seconden en was daarmee verreweg de sterkste. Nummer twee Sela Bekker kwam twee minuten later over de streep, net als nummer drie Aniek Veldink. “Ik ben heel tevreden, want vorige week in Nieuwleusen liep ik nog een tijd waar ik wel om kon janken”, lacht Tollet. “Ik had niet gedacht dat ik onder de twintig minuten kon lopen, maar ik zit maar een paar seconden boven mijn winnende tijd uit 2015. Helemaal tevreden en zeker boven verwachting.”

Deel deze pagina: