Vier podiumplaatsen voor BB-lopers PEC

| 01-09-2010

Vier BB-lopers van PEC 1910 hebben dinsdagavond bij de twintigste editie van de Salverda Berkumloop het podium gehaald. Na de zomerstop was de Zwolse hardloopwedstrijd voor de meeste BB-lopers weer een eerste serieuze test. Dit resulteerde in vier podiumplaatsen en diverse persoonlijke records!

Bij de vrouwen liep nieuweling Silvie Moossdorff mee en zij finishte op haar eerste vijf kilometer na 22 minuten en 19 seconden. Peter Gils liep op dezelfde afstand naar 21.18. Op de tien kilometer liepen Susan Warmer en Rietje Klappe mee. Susan verbeterde haar beste tijd tot 41.41 en werd zesde overall. En Rietje, die zich voorbereid op de marathon van Amsterdam, finishte in 48.18. Bij de mannen werd Arno Boekema knap derde bij de recreanten. Hij klokte 38.28, een verbetering van zijn beste tijd met vijf tellen. De mannenrace was een mooie spannende strijd tussen Hans Lindeboom en coach Berthold Berger. In de laatste kilometer moest Berger negen tellen toegeven op zijn pupil. Hans finishte bij de mannen als derde achter twee Kenianen in een mooie tijd van 33.38. Berthold liep naar een keurige 33.45 en een eerste plaats bij de mannen 40-plus.

Eric Kloosterziel liep sinds een jaar eindelijk weer eens een tien kilometer en verraste vriend en vijand door te finishen na 37 minuten en 36 seconden! Peter Ligthart verbeterde in voorbereiding op de marathon van Amsterdam zijn beste tijd met achttien tellen tot 39.02. Borre de Gier ging iets te voortvarend van start en finishte hierdoor vijf tellen boven zijn beste tijd in 39.18. Ook Bertus Gazenbeek, Peter van Polen, Maarten Vos en Hans Wieltink liepen na lange tijd weer een lekkere wedstrijd en finishten in respectievelijk 40.57, 41.27, 43.44 en 44.08.

Nieuweling Gerjos Weelink liep zijn eerste tien kilometer en finishte in 41.47. De eerste plaats bij de mannen 50-plus werd een prooi voor Juda Vecht in een dik persoonlijk record van 39.21, een verbetering met dertig tellen! Hanno Treep ging te voortvarend van start en kwam hierdoor twee tellen tekort om de veertig minuten grens te slechten en liet de chrono stilstaan op 40.01. IJsbrand Reijneveld liep tot slot naar een redelijke 45.23.

Deel deze pagina: