Voor een loopwedstrijd hoef je Zwolle niet uit

| 24-02-2012

Hardlopen in Zwolle is hot en wint aan populariteit. Het aantal loopwedstrijden in Zwolle is de laatste jaren meegestegen met het groeiende aantal lopers. Zwolle had natuurlijk al jaren de Berkumloop en het Halve Marathon Festival, daar zijn ook de Marathon Zwolle, Stadshagen Run, 10 mijl van Zwolle-Zuid en een echte triatlon bijgekomen. Voor een wedstrijdje hoef je Zwolle niet meer uit. Is het vreemd dat hardlopen één van de grootste sportbezigheden is onder Zwollenaren?

De gemeente Zwolle heeft genoeg te bieden. Vooral op de zaterdag- en zondagochtend kom je op de dijken in Zwolle meer hardlopers tegen dan wandelaars. De trainingsintensiteit is in vergelijking met drie jaar geleden onder de hardlopers toegenomen naar een gemiddelde van twee á drie keer trainen per week. Conditieopbouw, geestelijk en fysieke gezondheid, zoekende naar een uitlaatklep of meedoen aan één van de wedstrijden die Zwolle rijk is, zijn de motivaties van hardlopend Zwolle. Nog niet begonnen? Zet voor jezelf een doel, leg de lat niet te hoog en je bent in korte tijd net zo verslaafd aan hardlopen als je stadsgenoten.

Voor een loopwedstrijd hoef je Zwolle niet uit

Is de drempel om te beginnen nog te hoog of heb je weinig tijd voor al die wedstrijden? Dan is er sinds dit jaar ook een ‘GPS wedstrijdloop’, een nieuwe hardloopwedstrijd in Zwolle en omgeving. Het gaat hier niet om een ‘gewone’ hardloopwedstrijd, want je loopt met een horloge dat je prestatie vastlegt via satellietnavigatie (GPS). Dit GPS-horloge navigeert je over verharde en onverharde wegen rondom Zwolle. Na het lopen kom je met je score op de website www.gpswedstrijdloop.nl te staan en zou je gedurende het jaar het nogmaals tegen jezelf of tegen anderen op kunnen nemen. Er is keuze uit vier hardlooproutes die, doordat het een rustig parcours betreft, uitgezet zijn in de mooiste gebieden van Zwolle.

Deel deze pagina: